Liverpool en Manchester United komen niet tot scoren

Hoewel er geen winnaar uit het duel tussen Liverpool en Manchester United kwam, was dat resultaat verrassend. Het gebrek aan doelpunten gaf die verrassing echter geen cachet: 0-0.

Het was al bekend dat een ontmoeting tussen de formatie van oefenmeester Jürgen Klopp en United onvoorspelbaar is. Afgelopen seizoen waren The Red Devils in de competitie de betere van de twee, in de Europa League werd die ploeg afgetroeft door Liverpool. Er stond vooraf dus niets vast bij het treffen tussen deze twee Engelse grootmachten.

Dat was tijdens het duel ook aan alles te zien. Want door het slordige spel, met name aan de kant van Liverpool, gaf in ieder geval het gevoel dat er inderdaad van alles kon gebeuren. Op ieder moment. Het probleem was alleen dat er in het eerste bedrijf werkelijk niets gebeurde op een paar belabberde pogingen na.

Toch, doordat het 0-0 bleef, was de spanning wel aanwezig. En dat was voor de rust dan ook het enige aantrekkelijke aan de vooraf als Engelse topper bestempelde wedstrijd.

Het interessante aan dit duel was echter dat er na de rust ook niet bijster veel gebeurde, de partij kwam wel steeds meer tot leven. Dat was ook de verdienste van coach José Mourinho die doorgaans toch bekendstaat om zijn verdedigende strijdwijze, maar zijn Manchester United op bezoek bij Liverpool bijzonder veel druk liet zetten. Daar kwam de gastheer amper onderuit.

Toch was de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd voor de thuisploeg. De bal kwam bij Emre Can en de Turkse Duitser schoot uit een verdekte positie nog knap op doel. De geweldige reflex van sluitpost David de Gea was minstens net zo indrukwekkend. Maar vooral door de komst van Adam Lallana kwam er ook meer jeu in het spel van Liverpool. Want die formatie kreeg steeds meer de overhand, al kwam United nauwelijks echt in gevaar.

Wel bij een geweldige uithaal van Philippe Coutinho die echter zag hoe De Gea ook die bal op fenomenale wijze uit het doel hield. Daarna bleef het lang stil. Te lang. Verdere kansen bleven uit en het bleek dat er al te veel energie in de wedstrijd was gegooid gezien de spelers aan beide kanten weinig meer konden opbrengen.

Het is aan de ene kant wel verfrissend dat de twee rivalen nu eens tot een gelijkspel komen. Echter jammer dat die remise zonder doelpunten bleef. Hoe dan ook, waar de eerste helft wellicht een bedrijf was om snel te vergeten, was de periode na de rust alleraardigst. Dat is ook wat waard.