Meer details over Sword Art Online bekendgemaakt

Bandai Namco laat weten dat de digitale preorders voor Sword Art Online: Hollow Realization zijn begonnen. Daarnaast komen er drie betaalde DLC aan en zijn er twee nieuwe personages bekendgemaakt.

De standaard en de deluxe editie van Sword Art Online: Hollow Realization is nu te preorderen voor PlayStation 4. De deluxe-variant bestaat naast de game uit de digitale soundtrack en de seizoenspas. In die seizoenspas zitten in ieder geval de net aangekondigde drie DLC. In 2017 komt de verhaallijn 'Abyss of the Shrine Maiden' uit met drie hoofdstukken: 'Explorer of the Illusory Mists', 'Tuner of Causality' en 'The One Who Resists God'.

Yuuki komt uit Alfheim Online, en zal Kirito helpen in dit avontuur. Ze is goed met haar zwaard, vandaar ook de bijnaam 'Absolute Sword'. De tweede aangekondigde personage is een mysterieuze NPC die exact op Premiere lijkt. We moeten tijdens het spelen er achter komen wie ze is en wat ze komt doen in de virtuele wereld.

In de eerste Sword Art Online waren het de virtuele spelers van de MMO die gevangen zaten en dood gaan als ze in het spel het loodje legden, nu zijn de NPC's opeens terminaal. In de nieuwe MMO-wereld blijven ze opeens dood in plaats van opnieuw te laden. Kirito en de zijnen mogen in Sword Art Online: Hollow Realization NPC's in hun team inlijven, terwijl ze op onderzoek uitgaan waarom NPC's niet meer blijven leven. Dit keer moeten ze wel oppassen, want dood betekent dood voor de niet-speelbare personages van de MMO.

Sword Art Online: Hollow Realization komt 8 november uit op PlayStation Vita en PlayStation 4.

Sword Art Online: Hollow Realization -  Yuuki (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - fairy defense (Foto: Bandai Namco)