Plastic varkens op veld onderbreken voetbalwedstrijd Engeland

De voetbalwedstrijd tussen League Two-clubs Charlton Athletic en Coventry City moest zaterdag om een opvallende reden tijdelijk gestaakt worden. Fans van beide clubs werkten samen om hun ongenoegen te uiten over de eigenaren, en gooiden honderden kleine plastic varkentjes op het veld. Na een opruimactie van vijf minuten kon het duel weer verder, wat een 3-0 zege opleverde voor Charlton.

Dat voetbalfans zich wel degelijk normaal tegen elkaar kunnen gedragen bleek voor de wedstrijd al. Supporters van beide clubs hadden afgesproken om samen te komen en vooraf een protestmars naar het stadion te houden. Voor Charltonfans is het zeker niet de eerste keer dat ze protesteren tegen eigenaar Roland Duchatelet: vorig jaar werden onder meer strandballen en stressballen het veld op gegooid. Fans van Coventry hebben ook al meerdere malen laten weten dat ze de eigenaars, Sisu, niet bij de club willen hebben.

"Dit is weer wat anders, moet ik zeggen", aldus Charlton-coach Russell Slade. "Als men gefrustreerd is heeft men het volste recht om dat te uiten en dat hebben we vandaag gezien. Als het maar op een veilige manier gebeurt is het allemaal prima." Volgens aanwezigen werden de varkentjes precies tegelijk allemaal het veld op gegooid, waardoor wel duidelijk was dat het goed gecoördineerd werd.