Tennissters Rus en Burger naar ITF-finales

Arantxa Rus en Cindy Burger hebben zaterdag beiden de finale gehaald van diverse ITF-toernooien. Rus staat in de finale van het ITF-25k toernooi in Equeurdreville. Burger staat in de finale van het Italiaanse Santa Margherita di Pula. 

Rus verraste in de halve eindstrijd de als eerste geplaatste Ivana Jorovic uit Servië. Het werd 6-4 en 7-5. Zondag zal Rus moeten aantreden tegen Maryna Zanevska, de nummer twee van de plaatsingslijst uit Oekrainë. De Nederlandse steekt in goede vorm. Twee weken geleden was Rus nog de beste tijdens ITF-toernooi in het Thaise Hua Hin.

Burger won de halve eindstrijd van de Russin Anastasiya Komardina met 7-6 (6) en 6-4. De Volendamse lijstaanvoerder sloeg in beide sets toe in de slotfase, nadat ze eerder in een set een voorsprong niet wist vast te houden. Burger gaat zondag op voor haar eerste toernooizege in het enkelspel sinds 2014. Dit jaar speelde ze drie keer eerder een finale en deze verloor Burger allemaal. De ongeplaatste Kroatische zal Tereza Mrdeza morgen de tegenstander zijn.

Ook Niels Loostsma staat zondag in de finale. Hij won in het Tsjechische Jablonec de halve finale van het plaatselijke futuretoernooi met 7-6(8) en 6-4 van Dominik Kellovsky (Tsj) en hij treft als tweede geplaatste Tsjechische Petr Michnev.