Stekelenburg stopt twee strafschoppen in topper met Manchester City

Manchester City dreigt de koppositie kwijt te raken na het 1-1 gelijkspel tegen Everton. Held van de dag was Maarten Stekelenburg, die twee strafschoppen stopte.

Viel Maarten Stekelenburg in de interland van Oranje tegen Frankrijk nog in negatieve zin op bij het doelpunt van Paul Pogba, terug bij zijn club onderscheidde hij zich op fenomenale wijze. Dat Manchester City tegen Ronald Koemand Everton de punten niet in eigen huis hield, mag het zichzelf aanrekenen, maar kwam ook zeker op het conto van de Nederlandse keeper. Kevin de Bruyne en Sergio Agüero misten allebei een strafschop.

Het was nog 0-0 toen in de laatste minuten voor rust City de eerste pingel versierde: David Silva dartelde het zestienmetergebied binnen, waar Phil Jagielka een goed blok leek te zetten, maar de Spanjaard viel over hem heen en Michael Oliver wees resoluut naar de stip. Ook bij de strafschop van Agüero, na zeventig minuten, was Stekelenburg de held door 'm te keren. Een minuut of zes daarvoor had Romelu Lukaku na een individuele actie Claudio Bravo in de rechter benedenhoek verschalkt: 1-0.

Steek moest kort na zijn tweede heldendaad in de 72ste minuut alsnog de bal uit het doel vissen. Nolito stond koud een minuut in het veld toen hij zijn derde Premier League-doelpunt voor de Citizens maakte. Op aangeven van David Silva knikte hij de bal in de linkerbenedenhoek: 1-1. Dat dit niet de aanzet was naar een overwinning voor Manchester City, kwam opnieuw door Stekelenburg, die een enorme poeier van De Bruyne, die jan en alleman al had geteld, weg te boksen.

City behoudt ondanks de averij voorlopig de koppositie, vooral doordat Tottenham Hotspur op bezoek bij West Bromwich Albion gelijkspeelde (1-1). Arsenal klopte Swansea City met 3-2 en moet de ploeg van Josep Guardiola, die ook negentien punten heeft, alleen nog op doelsaldo voorlaten. Stekelenburg en Koeman staan met Everton staat zesde met vijftien punten en Liverpool kan de winnaar van de achtste speelronde worden, want bij een zege op Manchester United grijpen Klopp & co maandag de koppositie.'

Maarten Stekelenburg stopt strafschop Kevin De Bruyne (PRO SHOTS/Action Images)