Verstappen noemt Grand Prix VS speciaal ook al krijgt hij geen champagne

Volgende week staat de Grand Prix van de Verenigde Staten op het programma en Max Verstappen heeft er zin in. De jonge Formule 1-coureur noemt het Circuit of the Americas, waar de wedstrijd verreden zal worden, heel speciaal. 

"Het Circuit of the Americas (COTA) is heel speciaal. Het is een nieuw circuit, maar met veel old-school bochten en dat maakt het echt gaaf om er te rijden. Bocht 1 is heel erg breed waardoor het veel kansen biedt om in te halen en daarna is de eerste sector vol S-bochten zoals op Silverstone of Suzuka. Het is echt een leuk circuit om op te racen", zo liet Verstappen via zijn eigen site weten.

De Nederlander kijkt niet alleen uit naar het circuit, ook langs de baan kan hij zich prima vermaken in Texas. "Ik heb vorig jaar wat kunnen rondkijken in Austin en het is echt een leuke stad. Ik hou wel van USA in het algemeen, de mensen zijn er vriendelijk en ik voel me er altijd op m’n gemak en relaxt. De hamburgers en het vlees zijn er zo goed! Ik zal wel wat moeten oppassen met wat ik eet, maar voor een goede steak maak ik wel tijd."

Verstappen blikte ook alvast vooruit naar de race in Mexico een week na de race in de VS. "Het circuit in Mexico is interessant. Het is nog heel nieuw, het was nog maar net af toen we daar vorig jaar waren. Hopelijk is er dit jaar meer grip en zullen de rondetijden wat sneller zijn. De Mexicaanse fans hebben veel passie en kwamen massaal naar de race, het wordt leuk om hen terug te zien. Vorig jaar kreeg ik niet de kans om rond te kijken. Ik wil dit jaar wat bezienswaardigheden bezoeken en de authentieke keuken proeven."

Mocht Verstappen op het podium eindigen in de VS dan zal hij niet met champagne mogen feesten. De leeftijd voor het nuttigen van alcohol ligt daar namelijk op 21 jaar en dus moet de negentienjarige Nederlander nog een paar jaar wachten met champagne drinken op het podium op het Circuit of the Americas. Maar geen zorgen, de organisatie heeft al een back-up plan:

Verstappen noemt Grand Prix  VS speciaal ook al krijgt hij geen champagne (Pro Shots / Action Images)
Verstappen noemt Grand Prix VS speciaal ook al krijgt hij geen champagne (Pro Shots / Action Images)