Webber hangt na dit seizoen zijn helm aan de wilgen

Voor Mark Webber zal het huidige seizoen in het World Endurance Championship zijn laatste in de autosport zijn. De regerend WEC-kampioen en voormalig Formule 1-coureur stopt met racen en gaat verder als ambassadeur van Porsche, het team waar de Australiër momenteel voor rijdt.

Webber maakte in 2002 zijn debuut in de Formule 1, bij Minardi. Na achtereenvolgend bij Jaguar en Williams te hebben gereden, kwam hij in 2007 bij Red Bull terecht als teamgenoot van David Coulthard. In 2009 werd Sebastian Vettel zijn teamgenoot en klom het team op van de zevende naar de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Het hoogtepunt van Webber kwam een jaar later, toen hij tot de laatste race een grote kans op de titel had.

Na nog drie seizoenen naast de inmiddels viervoudig wereldkampioen en nog eens drie constructeurskampioenschappen besloot Webber om de Formule 1 te verlaten en om in 2015 voor het herintredende Porsche in het WEC te gaan rijden. Samen met Timo Bernhard en Brendon Hartley werd hij tweede bij de 24 uur van Le Mans en won hij het kampioenschap. In zijn tweede seizoen kende het drietal een slechte start van het seizoen, maar inmiddels zijn er drie races op rij gewonnen.

Er staan nog drie races op de kalender van 2016: De zes uur van Fuji, Shanghai en Bahrein. De zes uur van Fuji vindt komend weekend plaats.

Webber gaat verder als ambassadeur van Porsche (Pro Shots / Action Images)
Webber gaat verder als ambassadeur van Porsche (Pro Shots / Action Images)