Voetbalclub moet scheef veld na 30 jaar aanpassen

Al sinds 1987 speelt de Argentijnse voetbalclub Deportivo Liniers haar thuiswedstrijden op hun veld in San Justo. Er is echter een probleempje met het veld: het is nogal scheef en daar moet nu verandering in komen. 

Van bovenaf is te zien dat het veld daadwerkelijk behoorlijk scheef is aangelegd. Als een keeper vanaf het ene doel rechtdoor trapt, komt de bal op de rand van het strafschopgebied uit. De spelers zijn er al lang aan gewend, maar de Argentijnse voetbalbond was het schijnbaar nog niet echt opgevallen. Dat is nu wel het geval en de club heeft dan ook bericht gehad: ze hebben tot 15 december de tijd om de boel aan te passen, anders gaat het veld permanent dicht.

Volgens Marcelo Gomez, president van de club, viel het officials van de Argentijnse bond pas op nadat ze luchtbeelden zagen op Google Maps. "Het veld heeft nooit problemen opgeleverd. We wisten dat we het ooit wel aan zouden moeten passen, maar dit bevel kwam wel erg plotseling." Hoe het zo kon komen is volgens Gomez een vrij simpele zaak: "We hadden nog geen lasers en drones destijds, de touwtjes werden getrokken en het leek wel ongeveer in orde, misschien een heel klein beetje scheef."

Ook spits Maxi Castano lijkt het jammer te vinden dat het veld aangepast wordt: "Bij ons werden altijd opmerkelijke goals gemaakt. Niemand werd boos en tegenstanders maakten er vooral grappen over, maar iedereen wist wel dat het veld een beetje anders dan normaal was."