Winst en verlies basketbalsters op WK 3x3

De Nederlandse 3x3-basketbalsters zijn het WK in het Chinese Guangzhou begonnen met winst en verlies, net als de mannen een dag eerder. Nederland is op het WK als eerste geplaatst.

Jacobine Klerx, Sonja Kuijt, Lisa van den Adel en Charlotte van Kleef - winnares van jeugdolympisch zilver in 2014 - begonnen met een duel tegen Oekraïne. Dat ging lang gelijk op, maar bij 8-8 kwam de Oost-Europeaanse ploeg los. Ze liepen uit naar een 12-8 voorsprong en wonnen de wedstrijd.

Vervolgens stond Indonesië tegenover Oranje en dat ging beter voor de Nederlandse ploeg. Ze kregen het in het begin nog even lastig, maar maakten vervolgens overtuigend een einde aan de Indonesische hoop: 20-11. Met name Klerx maakte woensdag een prima indruk: met haar dertien punten staat ze op een gedeeld vierde plek in de ranglijst tot nu toe. 

Donderdag zijn de mannen weer aan de beurt voor hun laatste twee groepswedstrijden. Vrijdag mogen de dames de beslissende wedstrijden in de groepsfase spelen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de kwartfinales.