Twitch-streamer Gears of War 4 flipt door lag

Gears of War 4 is gisteren uitgekomen voor pc en Xbox One, en veel spelers klagen over verbindingsissues en lag tijdens het spelen van de multiplayer. Zo ook de populaire Twitch-streamer GoldGlove. Tijdens een recent potje Versus had hij het even helemaal gehad en flikkerde in een moment van woeste razernij zijn controller en headset van zich af.

Al tijdens de Early Access-periode van Gears 4 waren er meldingen van mensen die moeite hadden om een game te joinen, uit speelsessies gegooid werden en last hadden van lag. Op het officiële forum van Gears of War staan inmiddels talloze meldingen van mensen met soortgelijke problemen. Het lijkt puur een server-side-issue te zijn. Zo zijn er ook filmpjes opgenomen van mensen die onzichtbaar en/of onsterfelijk zijn voor de tegenpartij.

GoldGlove, een van de populairste Gears of War-streamers op Twitch, liep tegen een zelfde soort probleem aan toen hij een vijand volpompte met zijn Gnasher Shotgun maar deze vrolijk overeind bleef staan. Bekijk de frustie hieronder in actie. Wij waren in ieder geval erg te spreken over Gears of War 4, hier kun je de FOK!-review lezen.

Hieronder nog een opname van een andere speler die zich meldde op het Gears-forum, en volledig onzichtbaar lijkt te zijn voor tegenstanders: