'Protest tegen Verstappen krijgt staartje voor steward'

Het lijkt erop dat het protest van het Formule 1-team van Mercedes tegen Max Verstappen nog een staartje krijgt. Verstappen hield zondag tijdens de Grand Prix van Japan Lewis Hamilton van zijn tweede plek af met een ijzersterke verdedigingsactie, maar na afloop diende Mercedes daar protest tegen in.

Al snel werd duidelijk dat Hamilton het met dit proces eigenlijk niet eens was, wat hij via Twitter liet blijken. Het protest werd dan ook snel weer ingetrokken. Nu lijkt het erop dat een steward een dubieuze rol heeft gespeeld, wat hem mogelijk problemen op kan leveren. De Australiër Gary Connelly was de enige van de vier stewards die vond dat Verstappen's actie niet door de beugel kon. Hij stapte vervolgens naar het team van Mercedes om hen te vertellen dat ze toch vooral protest moesten aantekenen.

Aangekomen bij het team bleek dat teambaas Toto Wolff en kopstuk Niki Lauda al vertrokken waren, net als Hamilton. Technisch directeur Paddy Lowe was er nog wel en hij besloot het opvallende advies van Connelly op te volgen en tekende protest aan. Niet veel later werd het weer ingetrokken, volgens de geruchten omdat Wolff het verre van eens was met het indienen van een protest. 

Of wereldautosportbond FIA Connelly op zijn vingers gaat tikken is nog niet bekend, maar het handelen van de Australiër valt op zijn minst dubieus te noemen. De stewards horen immers onafhankelijk te zijn en het is niet de bedoeling dat ze op eigen houtje een team gaan adviseren protest in te dienen.