Uitslag Nederland - Frankrijk

Het Nederlands elftal heeft tegen Frankrijk geen resultaat kunnen behalen. In Amsterdam werd het 0-1 door een goal van Paul Pogba en een blunder van Maarten Stekelenburg.

Na een kalm begin waarin Nederland de bezoekers in bedwang wist te houden, kwam Frankrijk steeds meer op stoom. Zo moest doelman Maarten Stekelenburg een schot van Kevin Gameiro met zijn vuisten keren en kreeg Oranje met het uitvallen van Quincy Promes al snel een tegenvaller te verwerken. Memphis Depay kwam in zijn plaats, waardoor Davy Klaassen (die aan de linkerkant Wesley Sneijder verving) naar de rechterkant verhuisde.

Goal Pogba, blunder Stekelenburg

Nederland werd gevaarlijk toen een vrije trap van invaller Memphis door Raphael Varane net voor Virgil van Dijk werd weggewerkt, maar na een half uur kwam Frankrijk toch op voorsprong. Nederland leed balverlies bij een inspeelpass van Jeffrey Bruma op Vincent Janssen. Paul Pogba haalde van afstand hard uit en Stekelenburg ging niet vrijuit, 0-1.

Daarna hadden de Fransen de overhand, al zwijnden de bezoekers toen scheidsrechter Skomina geen penalty gaf na hands van Koscielny. De verdediger werd door Janssen aangeschoten na een verkeerde pass bij de bezoekers. De spits schoot net na rust hard in het zijnet nadat hij een duel met Varane won.

Geen kansen Oranje

Daarna kwam Nederland goed weg toen Pogba Gameiro wegstuurde, Bruma het duel verloor maar Stekelenburg nu wel goed redde. In de rebound schoot Griezmann over. Oranje kreeg een kleine kans toen uitblinker Rick Karsdorp door Pröpper werd weggestuurd en diens voorzet door Memphis niet op doel geschoten kon worden. Even later kopte een vrijstaande Pogba een corner op goal en ook toen stond Stekelenburg paraat.

In de slotfase nam het Nederlands elftal risico om de gelijkmaker te forceren. Bij tijd en wijle was er druk op de Franse defensie en Memphis kreeg na een klutsbal de beste kans van de wedstrijd. Buiten dat kwam Oranje in de hele wedstrijd niet tot een uitgespeelde kans en was de treffer van Pogba de winnende: 0-1.