Historisch: AFC Wimbledon passeert MK Dons

In League One, het derde Engelse niveau, won AFC Wimbledon vandaag met 1-3 Oxford United en steeg daardoor naar de tiende plaats en  passeerde het MK Dons op de ranglijst. Op het eerste gezicht niks bijzonders, maar dit feit betekent dat het 'nieuwe' Wimbledon na veertien jaar het 'oude' Wimbledon eindelijk gepasseerd is.

Het verhaal begint rond de eeuwwisseling, als het toenmalige Wimbledon FC wordt overgenomen en de nieuwe eigenaren grote ambities hebben. Zij besluiten de club in 2002 te verhuizen naar Milton Keynes, ongeveer honderd kilometer verderop, en de naam van de club te veranderen in MK Dons. Boze supporters besluiten niet mee te gaan en richten een nieuwe club op, AFC Wimbledon, die helemaal onderin de krochten van het Engels voetbal moet beginnen.

AFC Wimbledon maakte echter een mooie groei door en vorig seizoen promoveerde het uit de League two. Door de degradatie van MK Dons uit de Championship kwamen beide ploegen dit seizoen bij elkaar terecht, waarmee na vandaag de club die ontstaan is uit clubliefde de club van het geld passeerde.