Uitmuntende Van Gerwen herovert titel World Grand Prix na zege op Anderson

Michael van Gerwen heeft zijn World Grand Prix-titel terug. Nadat hij vorig jaar in de finale verloor van Robert Thornton, was Mighty Mike vanavond met 5-2 in sets te sterk voor Gary Anderson. Het is zijn derde titel in Dublin. 

Van Gerwen was goed weg en had in vier minuten de eerste set te pakken. Anderson pakte vervolgens de openingsleg van set twee. Van Gerwen stoomde door echter door met 3-1 won hij ook de tweede set. De derde set opende met een break van Anderson, maar in twaalf pijlen maakte Van Gerwen de break direct ongedaan. Van Gerwen maakte raakte vervolgens alles en liep uit naar 3-0. Hij had op dit moment ondanks het dubbel in dubbel uit-principe een gemiddelde van 110.

In de vierde set stokte de motor van Mighty Mike een beetje. Anderson sloeg direct toe en pakte de vierde set met 3-0. In de vijfde set is voor het eerst een vijfde leg nodig. Anderson kon de openingsdubbel niet vinden, waardoor Van Gerwen eenvoudig naar 4-1 kon uitlopen.

Een verslapping van Van Gerwen in de tweede leg van de zesde set zorgde ervoor dat Anderson toch nog een set kon pakken. Hij won die set met 3-0 en kwam terug tot 4-2. De wereldkampioen stoomde door en wist direct Van Gerwen te breaken in set zeven. Van Gerwen brak echter direct terug. De Brabander maakte de partij in stijl af met een 160-finish. 

Voor Van Gerwen is het zijn 21e titel dit seizoen. Het darten gaat volgende week verder met de tiende en laatste Euro Tour van het seizoen in het Duitse Hildesheim. De beste 32 darters op de Euro Tour spelen eind deze maand voor de European Championships. 

Van Gerwen wint voor de derde keer de World Grand Prix. (PRO SHOTS/Action Images)
Van Gerwen wint voor de derde keer de World Grand Prix. (PRO SHOTS/Action Images)