Stekelenburg: "Als het aan mij ligt kiest Blind voor mij"

Maarten Stekelenburg keerde vrijdagavond bij het Nederlands elftal terug onder de lat. De doelman kreeg de voorkeur boven Jasper Cillessen en Jeroen Zoet.

Stekelenburg was jaren lang de vaste keeper van Oranje, maar na tegenvallende seizoenen kwam de doelman niet meer in aanmerking voor een plek onder de lat bij het Nederlands elftal. Afgelopen seizoenen kwam Stekelenburg weer vaak in actie bij zijn clubs, waardoor hij door Danny Blind werd uitgenodigd voor Oranje.

De doelman overtuigde de bondscoach op de trainingen, waardoor hij vrijdag tijdens het duel met Wit-Rusland in de basis mocht starten. Als het aan Stekelenburg ligt, zal dit de komende wedstrijden zo blijven.

"Ik speelde niet meer bij mijn clubs, waardoor ik hard moest knokken om ervoor te zorgen dat ik ergens anders wel minuten zou kunnen maken. Als het aan mij ligt dan kiest Blind voorlopig voor mij", vertelde Stekelenburg tegenover Ziggo Sport.

"Ik ga er van uit dat ik komende maandag tegen Frankrijk gewoon weer speel, maar de bondscoach beslist natuurlijk", aldus Stekelenburg, die er niet in slaagde om zijn doel schoon te houden tegen Wit-Rusland. Het Nederlands elftal won het duel met 4-1.