Honkballers Neptunus pakken zeventiende landstitel

De honkballers van Neptunus hebben voor de vierde keer op rij en voor de zeventiende keer in de clubhistorie de landstitel veroverd. In Rotterdam werden de honkballers van Amsterdam Pirates met 4-3 verslagen. Neptunus besliste daarmee de Holland Series in Rotterdams voordeel.

Amsterdamse werper Rob Cordemens kreeg na twee hits in de derde inning nog steun met een knap dubbelspel, maar een beurt later kreeg hij opnieuw twee runs tegen. Raily Legito bracht met een verre slag Dwayne Kemp binnen en kon even later zelf scoren na een worp van catcher Max Clarijs over het derde honk heen.

Een inning later kwam ook Christian Diaz namens Neptunus over de thuisplaat, waarmee Neptunus op 3-0 kwam en de wedstrijd beslist leek. Het werd echter spannend omdat Neptunus-werper Diegomar Markwell in de zevende inning in de problemen kwam. Kenny Berkenbosch opende met een honkslag, Linoy Croes werd geraakt door de werper, waarna Rashid Gerard er met een tweehonkslag voor zorgde dat Berkenbosch en Croes konden scoren. Op een honkslag van Michael Duursma kon Gerard ook scoren. Daarmee kwam de stand op 3-3.

De wedstrijd kon weer alle kanten op en de relievers van Pirates en Neptunus wisten beiden nog een situatie met alle honken bezet op te lossen. In de achtste inning sloeg Raily Legito een honkslag, waarna hij het tweede honk stal. Op een honkslag van Rien Vernooij kon Legito de 4-3 scoren voor Neptunus. In de laatste inning kwam Amsterdam niet meer tot scoren, zodat de landstitel voor de vierde jaar op een rij naar Rotterdam gaat.