Alonso racet met nieuwe Honda-motor

Formule 1-coureur Fernando Alonso zal dit weekend in Japan gaan racen met de nieuwe Honda-motor. De krachtbron werd vorige week tijdens de eerste vrije trainingen in Maleisië in zijn McLaren getest, waarna Honda overtuigd is geraakt van de prestaties en betrouwbaarheid van de nieuwe motor.

Na de vrije trainingen van de vrijdag in Maleisië heeft McLaren de motor vervangen door een ouder exemplaar. Alonso moest de race in Sepang achteraan aanvangen doordat hij met de nieuwe krachtbron boven het maximale aantal van vijf was gekomen. Inmiddels heeft de Spanjaard van elk van de zes motoronderdelen al minimaal zeven exemplaren gebruikt. Het weerhield hem er vorig weekend niet van om toch nog een zevende positie mee te pakken.

De bedoeling is dat Alonso geen nieuwe motoronderdelen voor de rest van het jaar nodig heeft, maar dat geldt niet voor teamgenoot Jenson Button die waarschijnlijk de volgende race in de Verenigde Staten de beschikking krijgt over een nieuwe aandrijflijn. Honda wil dit weekend geen gridstraffen oplopen, omdat Japan voor het bedrijf de thuisrace is.

Alonso is in ieder geval tevreden over de progressie Honda. "Ze volgen hun plan. Voor ons kan dat frustrerend zijn, omdat we alles het liefst meteen willen. Er is echter geen magische oplossing in de Formule 1. Alles heeft zijn tijd nodig. Ze verrichten echter goed werk en ze doen alles wat ze kunnen. De goede resultaten worden zichtbaar en ik denk dat ze iets nadenkender worden over hun aanpak. Als er wordt gekeken naar het design en het proces, worden ze steeds creatiever."

De Spanjaard wil uiteindelijk weer richting podiumplaatsen en zeges gaan, maar weet dat hier tijd voor nodig is. McLaren haalt in tegenstelling tot vorig jaar het derde deel van de kwalificatie weer, maar de volgende stap is lastiger te zetten.