Van Gerwen stoomt door naar kwartfinales World Grand Prix

Michael van Gerwen staat met overmacht in de kwartfinale van de World Grand Prix. Hij won met 3-0 van James Wilson. 

Wilson mag de partij openen en liet direct een finish van 156 noteren. Van Gerwen maakte gelijk met een 96-finish en nam direct het initiatief over met een break. Een leg later hengelde hij de eerste set binnen. Mighty Mike bleef op stoom en won de tweede set met 3-0. Wilson mocht nog twee legs pakken in de derde set, maar daar bleef het bij. Van Gerwen won de derde set met 3-2 en won daarmee de partij. 

Er waren in de avond nog drie andere partijen. Simon Whitlock stoomde door en met een 150-finish pakte hij met 3-0 de eerste set. Met 3-1 ging ook de tweede set naar de Australiër. Norris kwam echter sterk terug door de derde en vierde set te winnen. In de tweede set werd het 1-1 en Norris gooide tops uit om op één leg van de overwinning te komen. Whitlock sleepte er een beslississende leg uit met een 150-finish en hij besloot de partij met een tiendarter, waardoor de Australiër alsnog in de kwartinale van World Grand Prix te komen. 

Dave Chisnall leek snel af te rekenen met Brendan Dolan. De derde set ging echter alsnog naar Dolan, waardoor Chisnall pas na vier sets af kon rekenen met Dolan. Daryl Gurney won met 3-0 in sets van Steve West, die eerder nog Phil Taylor versloeg. 

Donderdag gaat het toernooi verder met de kwartfinales. Van Gerwen zal aantreden tegen Whitlock en Chisnall moet tegen Gurney. De andere twee kwartfinales zijn Raymond van Barneveld - Benito van de Pas en Kim Huybrechts - Gary Anderson.