Grote brand op bedrijventerrein Uden

In het Brabantse Uden woedt in de nacht van maandag op dinsdag een uitslaande brand op bedrijventerrein Loopkant-Liessent. De brand brak rond kwart voor één uit. Op Twitter melden bewoners dat er grote donkere rookwolken boven Uden te zien zijn, met veel stankoverlast als gevolg. Korpsen uit de gehele regio zijn opgeroepen om de lokale brandweer te assisteren.

Het pand aan de Liessentstraat, waar de brand wordt, staat te koop. Eerder zat er een groenteverwerker, een brandweerwoordvoerder laat weten dat de brandweer niet precies weet wat voor bedrijf momenteel in het fabriekspand zit.

Update 07:20 uur:
Volgens de politie van Den Bosch heeft de brandweer de brand intussen onder controle en laat deze gecontroleerd uitbranden. Volgens eerste metingen komen er geen gevaarlijke stoffen vrij, maar omwonenden wordt toch aangeraden om vanwege de stank ramen en deuren gesloten te houden.

In het pand zat tot 2014 een groenteverwerker maar deze is in 2014 vertrokken. Het pand stond te koop maar er lagen wel kerstspullen opgeslagen.