Battleborn binnenkort 'free-to-play'

First-person 'hero-shooter' Battleborn is binnenkort free-to-play. De game kwam eerder dit jaar bijna gelijktijdig uit met concurrent Overwatch en legt het qua populariteit behoorlijk af. Het free-to-play-principe heeft in het geval van Battleborn wel een paar kanttekeningen.

De aanhalingstekens in de titel staan er niet voor niets. De gratisheid in Battleborn beperkt zich namelijk tot een zeer uitgeklede versie van de game, waarbij je de mogelijkheid krijgt om aanvullende content los aan te schaffen. Wat de prijzen van losse onderdelen zoals multiplayermodi en heroes precies zijn is nog niet bekend, dus het is moeilijk te zeggen of je uiteindelijk (veel) voordeliger uit bent in dit modulaire business-model.

Dat Battleborn niet goed verkocht werd is geen geheim. De prijs van de game werd al meerdere malen verlaagd en Battleborn verscheen al meermaals in verschillende sales. Toch werd de game in globale zin goed ontvangen. Ook Pheno was best enthousiast in zijn review. Volgens verschillende bronnen was het van begin af aan al de bedoeling dat Battleborn free-to-play zou worden, maar stak 2K hier later een stokje voor. Waarschijnlijk kunnen we volgende maand al voor niets aan de slag met een beperkte variant van de game.