Van der Mark 5e in World Superbike Magny-Cours

Michael van der Mark heeft de tweede World Superbike-race op het circuit van Magny-Cours afgesloten als vijfde. De Nederlandse Hondarijder vocht lang om plek vier, maar moest die positie uiteindelijk nog opgeven.

Van der Mark kende een prima start en hield zijn zesde plek vast. Voor hem vochten Nicky Hayden en Leon Camier een hevig duel uit en daar kon de Nederlander van profiteren, waardoor hij twee plekken opschoof. Voorin werd de kop gepakt door de Kawasaki's van Jonathan Rea en Tom Sykes, met Chaz Davies achter zich aan.

Van der Mark en Camier gingen flink de strijd met elkaar aan om de vierde plek, wat de Nederlander uiteindelijk leek te winnen. Voorin reed het leidende drietal al snel weg van de rest, met Sykes op kop. Hij sloeg een gat, maar zodra Rea zich voorbij Davies had gewerkt kon hij de aansluiting bij zijn teamgenoot weer vinden.

De Kawasaki's begonnen om de zege te vechten en dat resulteerde in langzamere rondetijden, waardoor Davies weer aan kon sluiten. Op zijn Ducati wachtte hij geduldig af tot zijn Britse landgenoten het met elkaar aan de stok zouden krijgen en dat duurde niet lang: vijf ronden voor het einde profiteerde Davies handig van het gevecht en ging hij binnendoor naar de leiding.

Van der Mark had zijn vierde plek ondertussen in moeten leveren aan Camier, die op zijn MV Agusta een heerlijk tempo te pakken had. Voorin was Davies niet meer bij te houden, terwijl Rea en Sykes om de tweede plek vochten. Kampioenschapsleider Rea won dat duel, Sykes werd derde, Camier kwam als vierde over de streep en Van der Mark werd vijfde. De Nederlander verstevigde wel zijn vierde plek in het WK.