Siem de Jong: "Ik ben er bijna"

Siem de Jong hoopt zich spoedig helemaal fit te voelen. De middenvelder van PSV krijgt steeds vaker de kans van trainer Philip Cocu. PSV haalde De Jong deze zomer op huurbasis op bij Newcastle United. De oud-Ajacied hoopte weer aan spelen toe te komen in de Eredivisie. Daar voor moest hij eerst wedstrijdritme opdoen. Tegen sc Heerenveen begon hij in de basis.

"Ik ben zeker blij hier te staan en negentig minuten te hebben gespeeld", zegt hij voor de camera van FOX Sports. "Alleen jammer van het resultaat. We hebben weinig weggegeven. Tuurlijk, ze hebben gevaarlijke jongens, maar we hebben weinig weggegeven. We hebben puur aan onszelf te wijten dat we niet hebben gewonnen."

De Jong speelde de eerste wedstrijd als basisklant samen met zijn broertje Luuk. Die had een moeilijke wedstrijd en werd stevig in de tang gehouden. "Hij heeft aardig wat klappen gehad. Ik vroeg al of het goed ging, maar het viel mee."

"Ik merkte wel op het einde dat het zwaar is. Het veld, met veel regen, was vandaag natuurlijk ook zwaar. Ik ben er bijna, ik voel me goed, en op het laatste stukje explosiviteit probeer ik nog te trainen. Op het einde moeten we eigenlijk nog kunnen scoren. Dat hadden we eerder moeten doen."