Keeper trapt kaak tegenstander kapot: 4 jaar schorsing

De Chileense keeper Claudio Abarca heeft een probleem. Niet alleen is het een ontzettende oetlul, ook mag hij vier jaar lang niet meer voetballen. De speler van het in de derde Chileense divisie uitkomende General Velazquez werd afgelopen maandag tijdens de wedstrijd tegen Estacion Central ogenschijnlijk ietwat geïrriteerd door tegenstander Diego Diaz.

Als je de keeper bent en een tegenstander raakt je aan is er uiteraard maar één juiste manier om te reageren, zo zal Abarca wellicht gedacht hebben. Hij twijfelde geen moment en gaf de voor hem zittende Diaz een snoeiharde trap op diens gezicht. De weinig dappere actie van de keeper leverde Diaz een op drie plaatsen gebroken kaak op. 

De trap was zo gewelddadig dat de aanwezige politie het veld op kwam om Abarca in te rekenen. Hij bracht de nacht door op het politiebureau, waarna hij onder voorwaarden vrijgelaten werd - zo mag hij niet bij Diaz in de buurt komen. De Chileense voetbalbond ANFA heeft gelukkig weinig tijd nodig gehad om duidelijk te maken dat dit soort idioot gedrag geen plaats heeft op een sportveld: nog deze week hebben ze laten weten dat Abarca vier jaar geschorst is. 

Volgens ons begaat Abarca inderdaad een overtreding, maar oordeel vooral zelf (Bron: YouTube)