FOK! Wat een weer.. Buien en veel wind

Welkom op deze zondag! Gisteren was het best wel een redelijke dag. De buien bleven op de Noordzee, maar het zuiden en oosten bleven wel last houden van een frontale zone net ten oosten van ons. Er waren echter ook veel gebieden met redelijk wat zon. Pas aan het einde van de dag begonnen de buien zich landinwaarts te verplaatsen.

Afgelopen nacht kan zeker in het westen en noorden behoorlijk onrustig zijn verlopen met veel en zware buien. Neerslagcijfers volgen later vandaag. 

In de ochtend breiden de buien zich langzaamaan uit over delen van de rest van het land. Toch zullen er ook plaatsen zijn die weinig of geen buien krijgen, terwijl andere regio's de ene naar de andere bui over zich heen krijgen. Erg onzeker dus. Maar lang niet iedereen houd het droog vandaag. Bij buien is onweer en hagel mogelijk. De wind is ook een belangrijke factor en neemt sterk in kracht toe. Langs de kust komt een pittige noordwester te staan van kracht 7. Op de Wadden en misschien ook langs de westkust is een kracht 8 niet uitgesloten. Bij buien zijn tevens zware windstoten mogelijk.

Vanaf morgen kan je wel drie weerberichten op één dag maken, dan is het weer gedaan met het spektakel en overheerst de rust en kalmte weer. Wel zakken de temperaturen langzaamaan naar beneden in de loop van de week.

Zon op 07:40
Zon onder 19:18
Zonkracht

3 / 2

Nederland
 

Het werkpaleis van Poetin in Moskou. (Foto: Blind_Guardian)
Blind_Guardian is op reis in Rusland geweest en maakte voor ons een reportage. Vandaag deel 1. Het werkpaleis van President Poetin. ( foto: Blind_Guardian.)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1187 Saladin verovert Jeruzalem.
1944 De razzia van Putten vind plaats. 650 jongens en mannen worden afgevoerd en daarvan keren er slechts 49 terug.
1981 De film Healthy gebruikt als eerste computerfiguranten.
1997 Het Verdrag van Amsterdam wordt getekend.
2013 Omdat het Britse gemenebest door Gambia als een neokoloniale instelling wordt bestempeld, stapt het land eruit.