EL: Uitslag Fenerbahçe - Feyenoord

Feyenoord is op bezoek bij Fenerbahçe tegen een 1-0 nederlaag aangelopen. De bezoekers brachten aanvallend veel te weinig voor een resultaat.

De Rotterdammers lieten in de eerste helft, behalve veel overtredingen op met name Jeremain Lens, helemaal niets zien in aanvallend opzicht. Het eerste kwartier was nog gelijkwaardig, daarna werd Fenerbahçe beloond voor het fellere spel dan Feyenoord.

Schoppen op Lens

In de achttiende minuut ontfutselde Lens, net als Gregory van der Wiel in de basisopstelling, de bal aan Dirk Kuijt, waarna Emmanuel Emenike doelman Brad Jones in de lange hoek klopte, 1-0. De Nederlandse vleugelspeler kreeg het daarna zwaar te verduren.

Eerst ging Karim El Ahmadi met gestrekt been door, wat hem een gele kaart opleverde. Daarna moest Lens twee overtredingen van aanvoerder Dirk Kuijt slikken en kreeg ook Terence Kongolo een gele kaart voor een charge op de oud-speler van onder meer AZ en PSV.

Geen kansen Feyenoord

Feyenoord kwam voor rust, op een gigantische afzwaaier van Tonny Vilhena na, tot geen enkele doelpoging. Keeper Volkan Demirel hield aan de eerste 45 minuten dan ook schone handschoenen over.

Ook in de tweede helft was Feyenoord aanvallend onmachtig. De Rotterdammers zwijnden toen de bal na een omhaal van Moussa Sow via Emenike in de handen van Jones belandde en hadden geluk dat Josef twee goede voorzetten niet afrondde.

Jorgensen was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn lob over Volkan heen werd door Martin Skrtel van de lijn gehaald. Net na de entree van Robin van Persie, een kwartier voor tijd, kreeg Lens na een enorme sprint dé kans op 2-0, maar de Nederlander schoot naast, waardoor het bleef bij 1-0, maar Fenerbahçe wel terecht won.