Allardyce tuint met open ogen in val Engelse krant

Sam Allardyce lijkt zich enorm in de problemen te hebben gewerkt. De bondscoach van Engeland trapte afgelopen zomer in een val van undercover-journalisten. The FA heeft inmiddels naar aanleiding van de uitspraken van de oefenmeester een onderzoek ingesteld en wil al het materiaal van de journalisten zien.

Allardyce ging, nog voor zijn eerste training met het Engelse elftal, in op een verzoek van undercover-journalisten - die zich voordeden als vertegenwoordigers van een Aziatisch consortium - om regels van de Engelse voetbalbond (FA) te omzeilen. De 61-jarige tuinde met open ogen in de val.

Dit meldt The Daily Telegraph in de krant van dinsdagmorgen. Alles werd opgenomen met een verborgen camera en vormt onderdeel van een tien maanden durende undercover-operatie.

De 61-jarige coach ging in op aanbiedingen om in Hongkong en Singapore uit te leggen hoe er voor ondernemers nog steeds makkelijk geld te verdienen aan het transfereren van spelers in Engeland. Volgens Allardyce was het geen probleem de 'idiote' regels van de FA te omzeilen.

Als voorbeeld haalt Allardyce spits Enner Valencia aan. De Colombiaan haalde hij met behulp van een derde partij - wat sinds mei dit jaar verboden is door de FIFA - naar West Ham United toen hij daar manager was. Allardyce wilde zo'n €460.000 voor zijn adviezen.

Meer onthullingen
Tijdens het gesprek moesten ook Roy Hodgson, de voorgang van Allardyce als bondscoach, en voormalig assistent-bondscoach Gary Neville het ontgelden. Ook prins Harry kwam aan de beurt.

Allardyce zelf heeft nog niet gereageerd op de publicatie. Volgens The Sun is Allardyce zondag al wel op het matje geroepen door de voetbalbond. The Telegraph meldt in het eerste artikel met nog meer onthullingen te komen.