Taylor zet Van Gerwen te kijk in finale Champions League of Darts

Phil Taylor staat in de finale van de Champions League of Darts. In de halve finale won hij met 11-3 van James Wade. The Power had voor het eerst dit toernooi een gemiddelde van onder de honderd. 

Na drie zeges op Peter Wright, Michael van Gerwen en Robert Thornton was Taylor ook de sterk voor James Wade. The Machine had ook niet zijn beste wedstrijd met 94 gemiddeld en 27% op de dubbels. Taylor speelt de finale later vanavond tegen Gary Anderson of Michael van Gerwen. 

Update 21.15 uur

Michael van Gerwen staat in de finale van de Champions League of Darts. 

Van Gerwen mocht aan de partij begonnen, maar Anderson pakte de eerste leg. Ook de volgende drie legs gingen tegen de pijlen in. Van Gerwen stond op 170 om zijn eigen leg te houden, maar miste bulls-eye. Anderson stapte in en kwam 3-2 voor. Vervolgens kon de wereldkampioen ook als eerste zijn eigen leg houden.

Van Gerwen ging na deze achterstand op zijn brommer zitten. Hij maakte de break ongedaan en won ook de volgende twee legs zodat hij met een 6-4 voorsprong de pauze in ging. Na de pauze kan Anderson nog een paar legs pakken, maar Van Gerwen stoomde door en trok de partij met 11-5 naar zich toe. De finale tussen Taylor en Van Gerwen zal over een half uur beginnen.


Update 22.20 uur

Phil Taylor is de eerste winnaar van de Champions League of Darts. Hij won in de finale met 11-5 van Michael van Gerwen. 

Van Gerwen mocht de finale beginnen, maar na een prutleg van beide darters is het Taylor die direct wist te breaken. Het werd 2-0, voordat Van Gerwen ook zijn eerste leg kon winnen. Op 3-1 volgde een nieuwe break, maar Van Gerwen werkte dat met een elfdarter direct weg.

Van Gerwen moest 111 uitgooien om de zevende leg te kunnen behouden. Dat deed hij niet, waarna Taylor met een 64-finish op 5-2 kwam. Het werd 6-2 en Van Gerwen gooide 110 uit om er 6-3 van te maken. Taylor was vervolgens op weg naar een negendarter, maar bij pijl acht ging het mis. Een beurt later pakte hij de leg wel en ging met 7-3 de pauze in.

Mighty Mike kwam na de pauze niet goed uit de startblokken en Taylor gooide 82 uit voor een 8-3 voorsprong. Één foutje van Taylor zorgde ervoor dat Van Gerwen nog een break kon wegwerken. The Power maakte het vervolgens snel af met een 81 en een 114-finish. Het werd 11-5.

Aanstaande vrijdag en zaterdag gaat het PDC-circus verder met Players Championship 17 en 18. Volgende week zondag start de World Grand Prix, het toernooi met het dubbel-in-dubbel-uit-format

Taylor twee keer te sterk voor Van Gerwen in Champions League of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)
Taylor twee keer te sterk voor Van Gerwen in Champions League of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)