Van Basten al op 1 oktober weg bij de KNVB

Marco van Basten en de KNVB gaan al op 1 oktober uit elkaar, dit is in onderling overleg besloten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de assistent trainer van het Nederlands Elftal pas in november zou vertrekken.

"Dit was de wens van zowel Danny als van Marco. Danny heeft na de wedstrijd tegen Zweden aangegeven dat hij rust wilde rond het Nederlands elftal. En Marco heeft aangegeven dat hij graag naar de FIFA wilde. Wij wilden voor iedereen het best mogelijke doen. En dit is na goed overleg de uitkomst", zo verklaart technisch directeur Hans van Breukelen tegenover de NOS.

Voor het Nederlands Elftal bestaat er nu wel het probleem dat er, mede door het eerdere vertrek van Dick Advocaat, geen assistent-trainers meer zijn terwijl er op 7 en 10 oktober WK-kwalificatiewedstrijden zijn tegen Wit-Rusland en Frankrijk. "Het is onze bedoeling om er vóór de komende interlands twee assistent-trainers erbij te hebben. Minimaal één zou wel handig zijn. Of dat gaat lukken is afwachten. In ieder geval is er met Frans Hoek wel een keeperstrainer. Maar het ideaalplaatje is twee assistenten erbij," aldus Van Breukelen.