Woede om 'geile studentes' Groningen

In Groningen wordt vandaag met afschuw gereageerd op het online krantje 'De Oprechte Almanak, Het Ontzet'. In dit blaadje, waarvan de schrijvers zeggen te zijn aangesloten bij de studentenvereniging Vindicat, staan de 23 mooiste studentes. Compleet met foto, naam en telefoonnummer.

Uw verslaggever heeft het document inhoudelijk bestudeerd (en de nummers in zijn telefoon opgeslagen). En de studentes mogen er best wezen. Alleen lijkt het ons beter de link niet te geven.

Men is echter woedend omdat de dames in kwestie worden neergezet als stukken vlees. Iedere studente krijgt namelijk een rating van een ster tot vier sterren. Daarnaast staat een hokje en is er plaats om wat gegevens neer te zetten. Verder kan men via de website van Vindicat eenvoudig de studentenhuizen (hunkerbunkers) van de dames opzoeken.

De Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA, noemt de actie van een anonieme student 'verwerpelijk en uiterst onsmakelijk’. "Vrouwen worden hier ongewild als een gebruikt, gemakkelijk verkrijgbaar vleesobject afgebeeld", laat voorzitter Rico Tjepkema aan DvhN weten.

"Het is misselijkmakend seksisme van de hoogste gradatie en iets dat op geen enkele manier thuishoort in het Groningse studentenleven, laat staan op het internet." Overigens gaat het hier om studentes die net zijn begonnen aan hun studie. Vindicat zelf wil zich distantiëren van de 'bangalijst'.

Disclaimer: een link naar de bewuste lijst wordt niet op prijs gesteld! Deze reacties zullen dan ook onherroepelijk worden verwijderd!