Springpaardenfonds koopt Zenith zelf terug op veiling

Het Springpaardenfonds Nederland heeft Zenith zelf teruggekocht op de veiling van woensdag. De directie van het SFN heeft dat laten weten. Voor het toppaard waar Jeroen Dubbeldam vele successen mee boekte hoopte men enkele miljoenen euro's te vangen. Het bod kwam uiteindelijk echter niet eens in de buurt van één miljoen euro.

SFN besloot daarom om op het laatste moment, terwijl het bod op 800.000 euro stond, een bod van 850.000 euro uit te brengen. Daar werd niet meer overheen geboden en dus kochten ze het paard zelf weer terug. Daardoor kan men via de 'onderhandse verkoop' alsnog proberen om een veel beter bedrag te krijgen voor de 12-jarige ruin.

Ter vergelijking: in 2012 moest Gerco Schröder na twee zilveren olympische medailles afstand doen van het paard Londen, waar maar liefst 8,6 miljoen euro voor gegeven werd. Schröder had overigens wel wat geluk: de nieuwe eigenaar zag in dat het simpelweg kopen van een toppaard niet direct succes oplevert en besloot dat Schröder op 'zijn' Londen mocht blijven rijden.