Battlefield 1 launch maps en modi onthuld

EA DICE heeft de verschillende maps en spelmodi bevestigd voor Battlefield 1 die beschikbaar zijn op release. Het gaat om tien maps en zes modi. Battlefield 1 komt op 21 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Maps:

  1. Ballroom Blitz
  2. Argonne Forest
  3. FAO Fortress
  4. Suez
  5. The St. Quentin Scar
  6. Sinai Desert
  7. Amiens
  8. Monte Grappa
  9. Empire's Edge
  10. Giant's Shadow (gratis vanaf december)

Gamemodi:

  1. Conquest
  2. Domination
  3. Operations
  4. Rush
  5. War Pigeons
  6. Team Deathmatch

Nu vraag je je ongetwijfeld af wat je je moet voorstellen bij War Pigeons. Het is in essentie vang-de-duif: in de Eerste Wereldoorlog werden duiven en honden ingezet om boodschappen over te brengen. In deze gamemodus moet je dus de duif zien te onderscheppen en naar een veilige locatie dragen.

Rush mode is ook gebaseerd op communicatie, maar dit keer via telegraafposten. Het aanvallende team moet de telegraafposten van het verdedigende team zien te vinden en vernietigen met behulp van explosieven. Na iedere vernietigde post valt het verdedigende team terug naar een andere sector. Zodra de tijd over is en er staat nog een telegraafpositie overeind, dan wint het verdedigende team.

Operations zijn multi-map veldslagen gebaseerd op echte verdslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Dit zijn de 'geschiedenisboekgevechten' waarmee DICE een zo authentiek mogelijke afspiegeling wil maken van de echte gebeurtenissen. Als aanvaller hoor je het fluitsignaal voor de frontale aanval, als verdediger hoor je het loopgravenalarm en dan is het een kwestie van uitvechten op meerdere maps met talloze sectoren en verschillende land- en luchtvoertuigen.

Domination tenslotte is een iets kleinere, op infantrie gefocuste versie van Conquest. Conquest zelf behoeft evenals TDM weinig uitleg.