Nijhuis: "Dat ageren richting de arbitrage moet stoppen"

Scheidsrechter Bas Nijhuis ziet een negatieve ontwikkeling in het huidige voetbal. Er wordt tegenwoordig weer veel meer geprotesteerd.

Vanwege protesteren kregen Roda JC-spelers Abdul Ajagun, Christian Kum een gele kaart en moesten zij al in de eerste helft vertrekken met rood. Ook sc Heerenveen-speler Shay Facey zag in de tweede helft rood. "Dat ageren richting de arbitrage moet stoppen", vertelde Nijhuis tegen De Telegraaf. "Het wordt alleen maar erger. Ik tolereer dat niet. Ik heb gemerkt dat het weer erger is geworden nadat het een periode rustig is geweest."

"Christian Kum kreeg nota bene een vrije trap mee. Hoe makkelijk wil je een gele kaart krijgen? Als Kum persoonlijk tegen mij had gezegd dat hij het niet eens was met mij, dan had ik die gele kaart op zak gehouden. De manier waarop hij mij onheus bejegende ging gewoon te ver. Dat wegwerpgebaar zat vol agressie."

"Hetzelfde gebeurde mij onlangs met Juninho Bacuna van FC Groningen, die ik tegen PSV van het veld moest sturen. Ik begrijp wel dat je gefrustreerd bent als speler van een club die onder druk staat, maar je hebt het wel tegen het gezag."

"De beslissingen die ik tijdens PSV - FC Groningen en Roda JC - Heerenveen heb genomen inzake het ageren van spelers heb ik ook genomen tijdens de play-offs van de Champions League. Deze lijn blijf ik doortrekken. Overal."