EL: Uitslag AZ - Dundalk FC

AZ heeft donderdagavond niet kunnen winnen van het Ierse Dundalk FC. De ploeg van trainer John van den Brom speelde met 1-1 gelijk.

AZ wist vooraf dat het tegen een elftal moest spelen dat louter uit semiprofs bestaat. Dundalk FC is de kampioen van Ierland en staat ook nu weer mijlenver voor op de concurrentie. Toch was het moeilijk voor AZ om onderschatting te voorkomen. De ploeg van trainer John van den Brom verkeerd in een goede vorm, getuige ook de resultaten op Nederlandse bodem. Toch bleek winnen van Dundalk makkelijker gezegd dan gedaan voor AZ.

In de eerste helft begon AZ in de eerste tien minuten fel. Dundalk verloor steeds snel de bal en het overwicht van de thuisploeg resulteerde in de 3e minuut ook in een mega kans voor Alireza Jahanbakhsh. In het zestienmetergebied kapte de aanvaller goed naar binnen, schoot, maar zijn schot ketste op de rechter paal.

Na de openingsfase kakte het allemaal in bij de Alkmaarders. De ploeg oogde niet energiek en was erg slordig in de passing. Het ogenschijnlijk gebrek aan concentratie werd AZ bijna fataal toen Daryl Horgan vlak voor rust alleen op Rochet afstoomde. Gelukkig voor de Alkmaarders kon de doelman pareren.

Wuytens

In het tweede bedrijf kabbelde de wedstrijd voort zoals dat ook in de eerste helft het geval was. In de zestigste minuut kwam AZ echter uit het niets op voorsprong. Een lange bal vanuit de defensie werd ingekopt door Stijn Wuytens. Echter kwam er snel een einde aan de feeststemming toen men zag dat Wuytens ernstig geblesseerd op het veld lag. De middenvelder kwam hard in botsing met doelman Rogers en moest per brancard het veld verlaten. De paniek bij AZ was groot. Jahanbakhsh en Van den Brom konden de tranen zelfs niet bedwingen.

Tot ieders verbazing kwam Dundalk in de 89e minuut op gelijke hoogte. Ciarán Kilduff kopte de bal vanuit een vrije trap keurig binnen en bezorgde zijn ploeg zo een punt. Het swingende spel van de laatste weken was donderdagavond nergens te bekennen. Bovendien wierp de blessure van Wuytens een donkere schaduw over het Europa League-duel.