Verstappen gaat voor podium in Singapore

Max Verstappen wil komend weekend tijdens de Grand Prix van Singapore flink scoren. In de straten van het havengebied neemt de Nederlander met niets minder genoegen dan het podium. Vorig jaar eindigde hij onder het kunstlicht met de Toro Rosso als achtste na ruim een ronde te hebben achter gelegen.

Met de Red Bull moet het beter gaan. "Singapore zou ons beter moeten liggen. Hoe goed weten we nog niet, maar gezien de vorige jaren is het een van de betere banen voor Red Bull Racing. We kunnen hier hopelijk voor het podium gaan. We zijn altijd sterk in langzame bochten en op deze baan zal ons dat helpen."

Vorig jaar ging het al in de eerste meter mis. Dat moet dit jaar anders zei Verstappen met een glimlach op zijn eigen website: "We proberen dit jaar de auto niet af te laten slaan bij de start. Het hele weekend was vorig jaar verder erg positief. Ondanks dat ik anderhalve ronde achter lag, kwam ik terug tot de achtste plek. Mijn race was erg goed, daar was ik super blij mee."

De race zal evenwel niet makkelijk worden. "Door het kunstlicht en de vele uitdagende bochten, waar het lastig is de juiste lijn te vinden, is het een heel veeleisend circuit. Een echt rijderscircuit waar je de limieten moet zien te vinden. Bovendien is het fysiek gezien de zwaarste wedstrijd van het jaar: de hoge luchtvochtigheid en de vele bochten, waardoor er tijdens een ronde weinig rustmomenten zijn, maken het zwaar. Maar dat is mooi, daar houd ik van. Het is een van mijn favoriete circuits om te rijden, zeker met een goede auto zoals ik nu heb."

De nieuwe Renault-motor helpt hier bij. "Hopelijk is de upgrade van de motor positief, dat is afwachten. We hebben goede hoop hier competitief te kunnen zijn en een goede kans hebben om flink punten te scoren. Maar na vrijdag weten we beter waar we staan. Er hangt in ieder geval een positieve sfeer in het team. We gaan altijd voor het best mogelijke resultaat en proberen de auto elke sessie samen te verbeteren, dat is het belangrijkste."