Trek-Segafredo bevestigt komst Contador en ploegleider De Jongh

Alberto Contador komt komend seizoen uit voor Trek-Segafredo. Hij stapt samen met vaste luitenant Jesús Hernández en ploegleider Steven de Jongh over naar de Amerikaanse formatie. Het nieuws lekte eigenlijk al uit tijdens de Tour de France, maar het nieuws werd donderdag pas bevestigd in een persbericht van de wielerploeg. 

Met de komst van El Pistolero lijkt Bauke Mollema komend seizoen niet als kopman naar de Tour de France af te reizen. “Ik ben verheugd met de kans die voor me ligt”, vertelt Contador in een persbericht. "Trek-Segafredo is een erg attractief en ambitieus project dat me erg inspireert. Ik heb een aantal uitstekende gesprekken met het teammanagement achter de rug en we hebben veel doelen en prioriteiten gemeen. Het grote doel is om de belangrijkste wedstrijden proberen te winnen, met stip op één uiteraard de Tour de France. Ik ben ervan overtuigd dat dit team mij de beste structuur biedt en me in de beste conditie aan de start van koersen brengt. Ik rijd om te winnen en wil intens investeren in deze ploeg."

Contador, De Jongh en ook Hernández komen over van het team van Tinkoff, dat ophoudt te bestaan als wielerploeg. De Jongh, prof tussen 1995 en 2009, werkt sinds 2013 als ploegleider samen met Contador. Trek-Segafredo heeft voor 2017 ook al John Degenkolb, Koen de Kort en Jarlinson Pantano in dienst genomen.

Alberto Contador volgend jaar op jacht naar de gele trui voor Trek-Segafredo. (PRO SHOTS/Action Images)
Alberto Contador volgend jaar op jacht naar de gele trui voor Trek-Segafredo. (PRO SHOTS/Action Images)