Intieme foto's dochter (18) online, ouders aangeklaagd

Een 18-jarig meisje uit de Oostenrijkse provincie Karinthië sleept haar ouders voor de rechter. Pa en ma hebben namelijk intieme foto's van hun dochter op Facebook gezet.

Het meisje beweert dat haar ouders al sinds 2009 haar leven tot een hel maken. Zij hebben namelijk constant intieme kiekjes van het tienermeisje met zevenhonderd vrienden gedeeld.

Onder de vijfhonderd foto's zat ook een groot aantal chanante en pikante foto's. Onder de foto's zaten onder andere afbeeldingen van hoe het meisje als baby een schone luier kreeg of ze leerde op het potje te gaan.

"Mijn ouders kenden geen schaamte en grenzen", huilt het tienermeisje. "Het boeide hen niet of ik naakt op de foto's stond. Ieder stapje in mijn leven is gefotografeerd en online gedeeld."

Herhaaldelijk verzocht de Oostenrijke haar ouders de foto's offline te halen, maar tevergeefs. "Ik ben het zat niet serieus te worden genomen."

De civiele zaak dient in november. Het meisje denkt een goede kans te maken. Vaderlief laat weten dat hij zelf de fotograaf is, en dus ook zelf de foto's online mag zetten.