FOK! Wat een weer... Kleine verandering

Hallo! Heet he? Vandaag wordt het echter de laatste echt warme dag. Het is natuurlijk bizar wat we nu meemaken. Het ene dagrecord na het andere wordt gebroken alsof het niets is. Toch zijn er vandaag wel een paar kleine veranderingen te bespeuren.

Als eerste loopt de temperatuur iets minder hoog op met als oorzaak een toename van de wind, en neemt in de loop van de dag de bewolking ook toe. Toch hoeven we met 25 tot 29 graden nog niet meteen aan een jas te denken. In het zuiden van het land zou er zelfs een regen- of onweersbui kunnen ontstaan omdat er een vore van lagedruk vanuit Frankrijk naderbij komt. De hogedruk geeft echter zoveel tegengas dat het elders in den lande wel droog en zonnig blijft. De wind is meestal oostelijk, maar heeft de neiging om in hetzelfde zuiden later te draaien naar het zuidwesten.

Of en hoever de buien ons vrijdag wel weten te bereiken is nog erg onzeker. Wat wel zeker is, is dat het met 22 graden een stuk frisser is en zodoende kan het huis weer even luchten.

In het weekend hebben we een afwisseling van wolken en zon en er kan een enkele bui vallen. Grote hoeveelheden verwacht ik echter zeker niet. Ook op langere termijn zit een overgang naar wisselvallig en kil herfstweer er zeker nog niet in

Fijne dag allemaal!

Zon op 07:10
Zon onder 20:00
Zonkracht

4 / 2

Nederland
 

Zonsondergang bij KlapMongeaul in Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
Een prachtige zonsondergang vanuit Eemnes. Gezien door KlapMongeaul. Prachtig plaatje vanuit het open veld. ( foto: KlapMongeaul)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1887 De Texelse Courant wordt opgericht.
1935 In Duitsland worden de Neurenberger wetten ingevoerd door de nazi's.
1964 In Amerika begint de soap-televisieserie Peyton Place.
1973 In het Magic Kingdom wordt de attractie Pirates Of The Carribean geopend.
1975 De band Pink Floyd brengt het legendarische album 'Wish You Where Here' uit.
2008 De toetsenist van Pink Floyd, Richard Wright, overlijdt.
2008 Ook de Zweedse drummer Ola Brunkert, oftewel de drummer van ABBA, laat vandaag het leven.


Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.