FOK! Wat een weer...Zonnig en warm.

Goeiemorgen! Voor de meeste mensen is het heerlijk weer buiten, maar voor de doorsnee weeramateur is het maar een saaie bedoening. Persoonlijk heb ik nog nooit zo'n saai zomerseizoen meegemaakt. Ik heb het maar 1x echt horen onweren en dat was het wel. Het aantal uren zon is zeker in mijn regio, Noord-Holland, almede de hele westkust absurd hoog. In 3 maanden tijd bijna 750 uur zon, Daar maak je mij niet gelukkig mee.

Enfin, de maxima liggen vandaag bij een zonnige hemel tussen de 24 en 29 graden.  De wind neemt in de loop van de dag wel wat toe, en draait naar een westelijke richting. In de kustprovincies kan het dan wat afkoelen.

Komende dagen verandert er niet veel. Aanhoudend droog met vrij veel zon. Op zondag zijn er dan iets lagere temperaturen, maar daarna stijgt het kwik weer naar 25 graden. 

Zon op 07:02
Zon onder 20:12
Zonkracht

5 / 2

Nederland
 

 

Prachtige lucht bij Luuntje. (Foto: Luuntje)
Prachtige luchten gezien door Luuntje. (Foto: Luuntje)

Roofvogel gezien door Luuntje. (Foto: Luuntje)
Ook deze roofvogel werd gezien door Luuntje. Mooie foto's beide. (Foto: Luuntje) 

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag

1913

Tijdens een onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht. Er komen 14 bemanningsleden om.
1987 Ferdi E. ontvoert Gerrit-Jan Heijn en vermoordt hem in de bossen van Renkum. De ontvoering houdt Nederland tot 6 april 1988 in spanning.
1990 Tijdens een topontmoeting in Helsinki tussen George Bush en Michael Gorbatsjov verklaren beide politici dat Irak de VN-resoluties moet respecteren.
1995 Ajacied Patrick Kluivert veroorzaakt een dodelijk ongeval met een geleende en onverzekerde sportauto.
2003 DJ Tiesto geeft als eerste DJ een stadionconcert in het GelreDome te Arnhem.
2013 Het Van Gogh Museum heeft een nieuw schilderij van Vincent van Gogh ontdekt: Zonsondergang bij Montmajour

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.