[Recap] PlayStation Meeting 2016

Goedenavond! De PlayStation Meeting 2016 gaat zo van start. Verwacht wordt dat we PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Neo te zien krijgen met in ieder geval een hoop games. Kijken jullie mee? Dat kan via Twitch.

21:45 - Blijkbaar geen anderhalf uur, maar 45 minuten. Niets over PlayStation VR, dus dat komt nog. Bedankt voor het meelezen in ieder geval en blijf hangen voor de footage die is getoond. Deze komen zo snel mogelijk online!

21:44 - De PlayStation 4 Pro kost 399 euro en lanceert 10 november dit jaar. Jazeker, dit jaar nog. 

21:41 - Er komt volgende week een firmware-update om elke (letterlijk elke) PlayStation 4-console HDR-ready te maken. You get HDR and you get HDR! You all get HDR!

21:40 - Een nieuwe Netflix-app komt naar Pro, uiteraard met ondersteuning voor 4K-beelden. Ruim 600 uur footage zal klaarstaan bij de launch. Of dit ook voor de Nederlandse Netflix geldt is even afwachten.

21:37 - We krijgen zowaar gameplay te zien. Beelden komen uiteraard ook hier op FOK! online te staan.

21:35 - Flynn van EA komt het podium op, ook even een praatje over hun games. Mass Effect Andromeda komt natuurlijk ook met ondersteuning voor PlayStation 4 Pro. Nieuwe beelden voor PlayStation 4 Pro, hype!

21:33 Call of Duty wordt besproken. Uiteraard wordt de console gepushed enzo. Betere textures en 4K-graphics inclusief 60 FPS. Dit alles wordt op dag 1 ondersteund, we verwachten ook niet anders (het schijnt indrukwekkend te zijn). Ook Black Ops III krijgt een update om dit te ondersteunen.

21:30 - Alle games zijn op zowel de oude als de Pro te spelen, met verschillen in grafische kwaliteiten natuurlijk. 

21:28 - Op een stream is wederom niet helemaal te zien hoe dit eruit ziet op een 4K (of zelfs normale HD televisie), maar het ziet er zelfs op een stream gewoon fabelachtig mooi uit. Guerilla Games is met een pareltje bezig.

21:26 - Het is wel een beetje valsspelen, want Zero Dawn heeft helemaal geen Pro nodig om er geweldig uit te zien.

21:26 Horizon: Zero Dawn wordt getoond. Nieuwe trailer van één van de beste games van 2017. Nu al, ja.

21:25 - Zoals hij nu zegt heeft een aantal games 'forward compatibility'. Er zijn patches in de maak voor een dozijn first-party titels en wat third-party titels om oude games Pro-compatibel te maken. 

21:23 - We krijgen footage van oude games te zien, maar dan op Pro. Via een Twitch-stream is dat niet helemaal lekker over te brengen, maar het zal vast scherpere plaatjes opbrengen. Het is wat lastig zonder het vergelijkingsmateriaal.

21:21 - Het voordeel van HDR wordt getoond. Toegegeven, als het verschil daadwerkelijk zo groot is als ze laten zien is het een mooi stukje technologie. Je ziet meer kleuren, het geheel oogt helderder. Mooi wel.

21:18 - Opvallend is dat de framerate in de footage her en der een beetje haperde. 

21:17 Spiderman en For Honor worden getoond, ook Deus Ex en Rise of the Tomb Raider komen voorbij. Het draait voornamelijk om de details van de omgevingen en personages die allemaal een stuk scherper zijn en beter tot hun recht komen.

21:15 - Voor 4K-gaming heb je uiteraard een 4K-televisie nodig, maar ook op normale HD-tv's wordt het beeld verbeterd dankzij de Pro. Ze tonen een aantal games gerendered op 4K die draaien op een PlayStation 4 Pro. De beelden blijven we jullie even schuldig en volgen zo snel mogelijk.

21:14 - PlayStation 4 Pro krijgt een upgraded GPU (meer dan 2x zoveel kracht), ook is de clock rate van de CPU versterkt. De console komt met een 1TB HDD-schijf. 

21:11 - PlayStation 4 Pro is aangekondigd, een apparaat dat de standaard PlayStation 4-console ondersteunt en biedt ondersteuning voor 4K-gaming en HDR-gaming.

21:10 - Volgens House wil men technologische vooruit gang zien, zelfs in dezelfde generatie. Dit begint bij een display, die alle details moet kunnen weergeven. Hierdoor is Sony opgewonden over 4K en HDR-gaming.

21:08 - Het nieuwe model lanceert in de meeste markten op 15 september en gaat 299 euro kosten.

21:07 - PlayStation 4 is meer dan veertig miljoen keer verkocht, een lekker begin dus. Hij laat verder geen gras groeien en kondigt de dunnere versie van PlayStation 4 aan. De console behoudt hetzelfde design en dezelfde kracht van het huidige model.

21:06 - Andrew House betreedt het podium, we gaan dus van start. Het praat over de visie van Sony en de speelervaring van PlayStation.

21:04 - Naar verwachting duurt de presentatie van Sony vanavond ongeveer anderhalf uur. Maak het dus comfortabel voor jezelf en laat je verrassen.

Het gebeuren zou 21:00 uur beginnen, maar op het moment van schrijven zijn we nog aan het wachten. Nog even geduld dus!