Deathstroke is de schurk in nieuwe Batman-film

Ben Afflecks Batman gaat het opnemen tegen Deathstroke in de door Affleck geregisseerde Batman-solofilm. Dat blijkt uit een video die de acteur/regisseur op Twitter postte.

Het door de video ontstane gerucht is inmiddels ook door 'bronnen' bevestigd, meldt The Wrap. Door wie Deathstroke gespeeld gaat worden is nog niet bekend, al zijn er geruchten dat Colin Farrell voor de rol gestrikt zou zijn.

Deathstroke was het meest recent nog te zien in de DCTV-serie Arrow, waar hij, gespeeld door Manu Bennet, in de eerste twee seizoenen een tegenspeler was van titelfiguur Oliver Queen. Eerder dit jaar gaf Marc Guggenheim, producer van Arrow, echter aan dat het personage, dat al enige tijd niet meer in de serie te zien is, voorlopig niet in de serie zal terugkeren omdat hij 'bij andere DC-projecten betrokken is'. Dit lijkt op het lot van het Suicide Squad in Arrow, dat met de komst van de recent verschenen bioscoopfilm over dat team niet langer in de serie mocht verschijnen.

In de comics is Deathstroke, die door het leven gaat als Slade Wilson, een huurmoordenaar en in die positie de beste. Wilson verschijnt regelmatig op populariteitslijstjes voor schurken in populaire fictie.

Het is nog altijd niet bekend wanneer Warner Bros. beoogt de nieuwe Batman-film uit te brengen. Ben Affleck zal in de tussentijd nog vaak genoeg te zien zijn; hij heeft momenteel in de bios een kleine rol in Suicide Squad en volgend jaar verschijnt de eerste Justice League-film, waarin Batman een centrale rol speelt. In 2019 krijgt deze film een vervolg, en het is de verwachting dat ook daar Batman prominent meedoet. Daarnaast zijn er natuurlijk legio mogelijkheden voor cameo's, zoals in het vervolg op Man of Steel, dat momenteel in ontwikkeling is.