Dames FC Twente naar hoofdtoernooi Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben zich verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De landskampioen bij de vrouwen won zondag ook het laatste duel in de kwalificatiegroep. Op Sportpark De Vondersweijde in Oldenzaal werd het Turkse Konak Belediyespor met 6-2 verslagen.

FC Twente kwam vroeg met 0-1 achter, maar won uiteindelijk toch met ruime cijfers. Renate Jansen was met een hattrick de matchwinner in Oldenzaal. Ook Lineth Beerensteyn, Danique Kerkdijk en Sabrine Ellouzi wisten te scoren voor FC Twente. Eerder deze week won FC Twente al met 2-1 van Ferencváros en 9-0 van Hibernians.

FC Twente mocht het kwalificatietoernooi tussen de vier clubs organiseren.  Alleen de winnaar plaaste zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat werd FC Twente, met de maximale negen punten uit drie wedstrijden. Er waren nog acht andere groepen in de kwalificatieronde.

De dames van Twente haalden vorig jaar ook het hoofdtoernooi en wisten toen in de eerste ronde te stunten door Bayern Munchen te verslaan. In de tweede ronde ging het echter mis tegen de vrouwen van FC Barcelona. '

Dames FC Twente vieren feest na de 6-2. (PRO SHOTS/Remco Kool)