Chelsea ook langs Burnley, Arsenal voor rust al klaar met Watford

Chelsea staat ook na drie speelronden in de Premier League nog op een maximale score. De formatie van manager Antonio Conte rekende af met Burnley. Het werd 3-0.

Op Stamford Bridge kon het thuispubliek binnen tien minuten al juichen. Vanuit een snelle counter kwam de bal uiteindelijk bij Eden Hazard, die vanaf de rand van het strafschopgebied fraai scoorde. Even later scoorde de Belg bijna nog eens, maar de bal werd nog net van de lijn gehaald.

Chelsea bleef echter domineren en de tweede treffer hing al enige tijd in de lucht toen die ook viel. Diego Costa bediende Willian, die in de benedenhoek raak schoot: 2-0. Via Chris Arfield kwam Burnley meteen daarna bijna terug in de wedstrijd. Zijn schoot verdween net naast het doel.

Na de pauze misten The Blues een aantal prima kansen om verder uit te lopen. Onder meer Costa en Hazard hadden mogen scoren voor hun ploeg. Pas in de 89ste minuut werd het alsnog 3-0, toen invaller Pedro bij de tweede paal Victor Mose vrij zag staan.

Chelsea is na drie speelronden voorlopig koploper van Engeland, al kunnen Manchester City, Manchester United en Hull City later dit weekend nog langszij komen.

Arsenal heeft de eerste competitiezege van het seizoen binnen. Op Vicarage Road kende het elftal van Arsène Wenger weinig problemen met Watford. Het werd 1-3.

Bij Watford begon nieuweling Daryl Janmaat op de bank, terwijl basisspeler Nordin Amrabat een hoofdrol speelde bij de openingstreffer. De oud-PSV'er deelde een flinke beuk uit aan Alexis Sánchez, die de arm van Amrabat tegen zijn hoofd kreeg. Scheidsrechter Friend gaf een penalty en Santi Cazorla schoot door het midden raak.

De gastheer leek daarna iets beter in de wedstrijd te komen, al hoefde doelman Petr Cech alleen serieus in actie te komen toen Laurent Koscielny hem bijna passeerde. Kort voor de pauze sloeg Arsenal tweemaal toe. Sánchez mikte raak uit een pass van Theo Walcott en even later knikte Mesut Özil een afgemeten voorzet van de Chileen binnen.

Nadat Walcott in de tweede helft een aardige kans op een vierde goal liet liggen, wist Watford iets terug te doen. De inzet van Étienne Capoue werd nog geblokt, maar daarna was het via invaller Roberto Pereyra wel raak: 1-3. Cech moest vervolgens redding brengen om te voorkomen dat de thuisploeg via Pereyra en Odion Ighalo nog verder terugkwam.

The Gunners kwamen in het restant van de wedstrijd niet echt meer in de problemen en zo is de eerste competitiezege een feit. Watford is nog altijd op zoek naar de eerste driepunter van dit seizoen.