Filips II leidt de Spanjaarden in Civilization VI

Filips II, menig Nederlander wel bekend vanwege zijn voorkomen in het Wilhelmus, gaat de Spanjaarden leiden in Civilization VI. 2K heeft vandaag een filmpje vrijgegeven waar de unieke units, gebouwen en traits van de Spaanse beschaving worden uitgelegd.

Religie speelt een belangrijke rol bij de Spanjaarden in Civilization VI. Hun eigenschap, El Escorial, geeft militaire units een bonus wanneer ze strijden tegen een civilization met een andere religie. Ook kunnen de Spanjaarden gebruik maken van de conquistador, een unieke militaire unit die een bonus krijgt wannneer ze een tegel delen met een inquisitor, missionaris of apostel. Als een conquistador bovendien op een tegel staat naast een stad wanneer deze wordt ingenomen, dan wordt deze automatisch bekeerd tot de hoofdreligie van de Spanjaarden.

Daarnaast kunnen de Spanjaarden een zendingspost bouwen, die extra faith geeft wanneer deze op een ander continent wordt gebouwd, en science wanneer deze direct naast een campus wordt gebouwd. Daarnaast kunnen de spanjaarden een zilvervloot bouwen die extra inkomen geeft wanneer er een handelsroute wordt gesticht. Ook kunnen de spanjaarden eerder schepen samenvoegen tot vloten dan andere civilizations.

Bekijk het filmpje met alle kenmerken van Spanje hieronder. Civilization VI komt op 21 oktober uit voor pc.

Filips II leidt de Spanjaarden in Civilization VI