EA wil al je geld met Battlefield 1

Het klonk zo mooi: EA kwam met een gloednieuw deel in de Battlefield-franchise dat eens afweek van de moderne tijd met de eerste wereldoorlog, en na al die mooie trailers en een hands-on demo op gamescom had ik goede hoop vooor deze game. Maar EA zou EA niet zijn als er niet een addertje ergens onder het gras zou zitten, en dat addertje is vandaag tevoorschijn gekomen met de prijs van Battlefield 1.

De game zonder toeters en bellen kost 55 pond (ongeveer 65 euro), en wil je ook nog eens wat eerder toegang met de Early Enlister Deluxe Edition dan mag je daar 70 pond voor neertellen (omgerekend 82 euro). Daar krijg je dan wel pre-order bonussen bij (want uiteraard moet Battlefield 1 pre-order bonussen hebben) met het Harlem Hellfighter Pack, Red Baron Pack en Lawrence of Arabia Pack. Wil je echter alles hebben wat Battlefield 1 te bieden heeft, dan betaal je voor de Early Enlister Deluxe Edition (70 pond), plus een season pass (40 pond). Voor de snelle rekenaars onder ons is dat dus 110 pond voor de Ultimate Edition, met een season pass die bijna net zoveel kost als het basisspel.

Oh, en Battlefield 1 bevat ook nog eens microtransacties. Want die moet je tegenwoordig ook hebben in een game van minimaal 55 pond.

De ultimate edition staat alleen nog in de Britse Microsoft Store, dus een prijs in euros hebben we nog niet. Battlefieldis vanaf 18 oktober verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Battlefield1
EA wil al je geld met Battlefield 1