Crowdfunding Klaas van der Eerden geslaagd

Klaas van der Eerden en zijn vismaat Kevin Kuipers hebben genoeg geld opgehaald om een andere vissersboot aan te schaffen voor de gedupeerde Thaise schipper Ding, met wie ze drie weken geleden schipbreuk leden. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie heeft de cabaretier deze maand 98 procent van de benodigde 8400 euro ingezameld.

Klaas van der Eerden: "We waren in Thailand op vakantie en daar hebben we een heftig ongeluk op zee meegemaakt. We zijn overvaren door een grote vissersboot en we hebben anderhalf uur naar de kust moeten zwemmen middenin de nacht, met de kapitein die zijn boot nu dus kwijt is."

Wonder boven wonder raakte niemand tijdens het incident gewond. Schipper Ding, vader van twee kinderen, was niet verzekerd. Klaas: "Omdat zijn boot is vergaan, hebben we een crowdfundingsactie opgezet en we zitten op 98 procent, dus eigenlijk zijn we gewoon rond. Van het geld kunnen we een tweedehands houten vissersboot kopen. Hij heeft hem al uitgezocht, mailde hij me. Hij heeft foto's laten zien. Hij moet de boot nog wel wat opknappen. Zo moet er een nieuw boordcomputertje op en wat nieuwe hengels."

Kracht
Klaas kijkt met gemengde gevoelens terug op het ongeluk. "Met ons is gelukkig alles goed. Ik ben een positief mens. Ik heb het gevoel dat ik een ramp heb overwonnen. Ik heb er kracht uit gekregen. Maar de daders hebben ons voor visvoer achtergelaten, want ze hebben ons zien zinken! Die moeten nog gepakt worden, maar ik betwijfel of dat de Thaise politie gaat lukken."

Klaas had kort na het ongeluk alweer opnames voor het nieuwe visprogramma dat hij voor AVROTROS maakt onder de werktitel Big Fish Klaas. Daarvoor bevaart Klaas met BN'ers internationale wateren. Vorige week was hij nog in Canada. "Ik kom over de hele wereld, van Costa Rica tot IJsland, maar voorlopig even niet in Thailand."

Crowdfunding Klaas van der Eerden geslaagd
Crowdfunding Klaas van der Eerden geslaagd (Foto: BuzzE)