Vertraging door werkzaamheden A1 neemt af

De vertraging als gevolg van de uitgelopen werkzaamheden op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam is in de loop van maandagochtend afgenomen. Volgens de ANWB is de vertraging na de ochtendspits teruggelopen tot ongeveer een kwartier.

Rijkswaterstaat maakte 's nacht al bekend dat automobilisten rekening moesten houden met een vertraging van een uur. Mensen werden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of buiten de spits te rijden. In de ochtendspits liep de vertraging uiteindelijk op tot ongeveer veertig minuten. Op de A27 was het drukker dan normaal vanwege automobilisten die kozen voor de omleidingsroute.

Op de A1 zou vanuit Almere vanaf 10.00 uur een rijstrook beschikbaar zijn, maar ook de wisselbaan is geopend, waardoor er twee rijbanen beschikbaar zijn. Het verkeer vanuit Het Gooi kan slechts over een rijstrook naar Amsterdam.

Bezoekers van het festival Lowlands die nu massaal Flevoland verlaten staan ook in de file, op de N306. Het staat vast tussen Biddinghuizen en Elburg vast over 7 kilometer.

Vertraging door werkzaamheden A1 neemt af
Vertraging door werkzaamheden A1 neemt af (Foto: ANP)