Asensio en Bale helpen Real Madrid langs Sociedad

Real Madrid is het nieuwe seizoen begonnen met een zege op bezoek bij Real Sociedad. De Madrilenen wonnen met 0-3. De start van De Koninklijke in Estadio Municipal de Anoeta was overweldigend. Want na amper anderhalve minuut ging de topclub uit Madrid al aan de leiding. Een vlijmscherpe voorzet van rechtsback Dani Carvajal kwam op het hoofd van Gareth Bale. De Welshman kopte snoeihard raak in de korte hoek.

Echt veel last had de ploeg van trainer Zinédine Zidane niet van Sociedad, dat af en toe toch kan verrassen tegen beter geachte ploegen. Nog voor rust werd het 0-2 en dat gebeurde op fraaie wijze. Een lange bal van Fransman Raphaël Varane werd door Marco Asensio Willemsen op waarde geschat.

De Nederland bleef uiterst koel en dribbelde richting doel. Uiteindelijk produceerde hij een fantastische stift over de Sociedad-doelman heen: 0-2. De halve Nederlander maakte tijdens de Europese Supercup al indruk met een weergeloos doelpunt en doet dat wederom met een heerlijke treffer in Baskenland.

Het bleef uiteindelijk niet bij die 0-2 voorsprong. Bale tekende in blessuretijd met zijn tweede van de avond voor de 0-3 eindstand. Real Madrid blijft daardoor in het spoor van rivaal FC Barcelona. De regerend landskampioen opende zaterdag overtuigend met een 6-2 zege op Real Betis.