Verbeeks Bochum en Werder Bremen blameren zich in DFB Pokal

Trainer Gertjan Verbeek heeft vandaag met VfL Bochum een smadelijke nederlaag geleden in de DFB Pokal. Astoria Walldorf, dat speelt in de Regionalliga (vierde niveau), won na verlenging met 4-3 van Bochum. Ook Werder Bremen taaide in de eerste ronde af. De Bundesligaploeg werd door 3. Liga-club Sportfreunde Lotte met 2-1 uit het bekertoernooi gegooid.

VfL Bochum wist in de officiële speeltijd tot twee keer toe een achtsterstand ongedaan te maken. De 3-2 van Marcus Meyer in de eerste verlenging was de opmaat voor een sensationele uitschakeling van VfL Bochum. Steffen Straub deelde in de 107de minuut de genadeklap uit en scoorde de 4-2. Kevin Stöger deed namens de bezoekers nog iets terug, maar het kwam te laat om een blamage te voorkomen.

Sportfreunde Lotte kwam na acht minuten op voorsprong, Bremen-speler Zlatko Junuzovic maakte vlak voor rust gelijk. Een goal van de thuisclub in de 54ste minuut kwam de Bundesligaclub niet meer te boven. Werder Bremen eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Fin Bartels. Het is voor Werder de vierde keer in zes seizoenen dat ze in de eerste ronde van de DFB Pokal worden uitgeschakeld.

Bremen is na Red Bull Leipzig (strafschoppenserie tegen Dynamo Dresden) de tweede Bundesligaclub die in de eerste ronde door een club uit een lagere divisie is uitgeschakeld.

Update 21.15 uur

Hertha BSC is door het oog van de naald gekropen. Hertha wist pas na strafschoppen af te rekenen met de 3. Liga-ploeg SSV Jahn Regensburg. Na 90 en 120 minuten stond het 1-1. Òok Ingelstadt 04 kon pas na strafschoppen de volgende ronde halen. Op bezoek bij FC Erzgebirge Aue (2. Bundesliga) kwam men niet tot scoren. De strafschoppenreeks werd met 7-8 gewonnen door Ingolstadt.