Spaanse basketballers veroveren brons

Spanje heeft het olympisch brons veroverd in het basketbaltoernooi voor mannen. Australië werd in de strijd om de derde plaats in een gelijkopgaande wedstrijd met 89-88 verslagen.

Spanje begon sterk aan het duel en nam een voorsprong van tien punten. Mede dankzij spelmaker Mills wisten de Australiërs nog voor rust weer aan te klampen.

Het vierde kwart was spannend. Bogut zat bij de Australiërs met vijf fouten aan de kant, waardoor het Spanje wat ruimte gaf in de bucket. Het leek erop dat Baynes de wedstrijd zou beslissen nadat hij met een hookshot Australië op 88-87 zette. Maar het was Rodriguez die daarna vanaf de lijn het winnende punt scoorde.

Om kwart voor negen is de finale bij de mannen tussen Verenigde Staten en Servië.