Sieneke begreep songfestivalophef niet

Sieneke kreeg zes jaar geleden heel wat kritiek te verduren op haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Nog altijd snapt ze de ophef rond haar vertolking van Ik ben verliefd (Sha-la-lie) niet.

"Ik begreep alle commotie rond het liedje niet zo. We kozen een écht Nederlandse sfeer. Vandaar het draaiorgel. Wil je een rockversie, dan moet je mij niet nemen", zegt Sieneke zaterdag in het AD. De zangeres kon destijds niet voorkomen dat Nederland voor de zesde keer op rij strandde in de voorronde.

De commotie ging overigens grotendeels langs Sieneke heen toen ze in Noorwegen was voor het liedjesfestijn. De destijds pas achttienjarige zangeres was voor het eerst in het buitenland. "Ik studeerde nog twee weken bij de nonnen in Vught om mijn Engels op te halen, speciaal voor de persconferenties in Oslo."

Ook de feesten gingen aan Sienekes neus voorbij. Ze moest van haar ouders in haar hotelkamer bij coach Marianne Weber blijven. "'s Avonds zaten we gezellig op bed. Met een glaasje en met borrelnootjes. Die feesten lieten we links liggen."

Sieneke begreep songfestivalophef niet
Sieneke begreep songfestivalophef niet (Foto: BuzzE)